Read Érzékek tánca by Emma Donoghue Free Online


Ebook Érzékek tánca by Emma Donoghue read! Book Title: Érzékek tánca
The author of the book: Emma Donoghue
Language: English
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Format files: PDF, Epub, DOCx, TXT
The size of the: 897 KB
Edition: Alexandra Kiadó
Date of issue: 2015
Reader ratings: 6.7
Loaded: 222 times

Read full description of the books Érzékek tánca:Emma Donoghue filmszerűen pergő regényének alaptörténete egy gyilkossági eset: az 1870-es évekbeli San Franciscóban lelőttek egy fiatal nőt, s a gyilkost nem sikerült kézre keríteni…

1876 nyarán egész San Francisco a hőségtől szenved, ráadásul himlőjárvány tizedeli a lakosságot. Blanche Beunon, a varázslatos szépségű francia bártáncosnő ezekben a napokban barátkozik össze az ugyancsak francia bevándorló Jenny Bonnet-val. A férfiruhában járó Jenny fékezhetetlen szabadságvágya és megalkuvást nem tűrő természete megbabonázza Blanche-t, s hatására úgy dönt, elhagyja szeretőjét, akit addig ő tartott el.

A két nő egy San Francisco közeli településen húzza meg magát, mígnem egyik este az ablakon át valaki lelövi Jennyt. Blanche kétségbeesetten próbál a gyilkos nyomára bukkanni. Helyzetét súlyosbítja, hogy egykori szeretője mindenéből kiforgatta, és egyéves fiukat is elrabolta. Miközben Blanche elszántan küzd a gyermekéért és az igazság kiderítéséért, Jenny nehéz terhekkel teli múltját is megismeri. Vajon ki és miért ölte meg a szókimondó Jennyt?

A bohém alakokkal teli, bevándorlók színes forgatagától nyüzsgő San Francisco szinte megelevenedik a regény lapjain. A lebujok mámoros éjszakai forgataga azonban csak díszlet, mely mögött ott lappang a nyomor és a kiszolgáltatottság. Hogyan boldogulhat ebben a világban, s miként szerezhet érvényt az igazságnak egy egyedülálló nő?

Read Ebooks by Emma DonoghueRead information about the author

Ebook Érzékek tánca read Online! Emma is the youngest of eight children of Frances and Denis Donoghue. She attended Catholic convent schools in Dublin, apart from one year in New York at the age of ten. In 1990 she earned a first-class honours BA in English and French from University College Dublin, and in 1997 a PhD (on the concept of friendship between men and women in eighteenth-century English fiction) from the University of Cambridge. Since the age of 23, Donoghue has earned her living as a full-time writer. After years of commuting between England, Ireland, and Canada, in 1998 she settled in London, Ontario, where she lives with her partner and their son and daughter.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Érzékek tánca
Read EBOOK Érzékek tánca by Emma Donoghue Online free

Download Érzékek tánca PDF: rzkek-tnca.pdf Érzékek tánca PDF