Read Angélique. Hochzeit wider Willen by Anne Golon Free Online


Ebook Angélique. Hochzeit wider Willen by Anne Golon read! Book Title: Angélique. Hochzeit wider Willen
The author of the book: Anne Golon
Language: English
ISBN: 3764502916
ISBN 13: 9783764502911
Format files: PDF, Epub, DOCx, TXT
The size of the: 518 KB
Edition: Blanvalet
Date of issue: August 2008
Reader ratings: 3.4
Loaded: 503 times

Read full description of the books Angélique. Hochzeit wider Willen:Anne Golon – Anđelika – Put u Versaj
„Beda je nepodnošljiva samo onda kada nije potpuna, i onima koji znaju za bolje.“
Drugi dio historijske sage o markizi od anđela u punom svom sjaju predstavlja još bolje razrađenu lepezu dobro poznatih likova. Čitalac će tako bolje upoznati likove kojima je autorica u prvom dijelu posvetila samo nekoliko redaka, prelazeći žurno preko njih kao što plemićka kočija prolazi kroz tamnu bulonjsku šumu.
Sama Anđelika se već u početku nalazi u sred groblja Sen Inosen u društvu kojim se jedna markiza ne može hvaliti na sav glas. Naime, tamo gdje kepeci, prostitutke, kradljivci i šepavci brane svoje džeparenjem steknuto carstvo, nema ni traga moći koju je nekada uživao Veliki šepavac iz Langdoka skupa sa svojom suprugom Anđelikom od Pejraka, čije ime je zahvaljujući Luju XIV palo u zaborav.
Anđelika ima dvije opcije – umrijeti na groblju ili postati omiljenom priležnicom Kalembredena, jednog od najmoćnijih ljudi pariskog podzemlja poznatog pod nazivom Dvor čuda.
Zaklevši se samoj sebi da joj djeca neće dugo znati za bijedu, Anđelika će u ovoj grdosiji unakaženog lica vidjeti odskočnu dasku za mnoge svoje planove.
Jednom kada Kalembreden skine svoju masku čudovišta, na snagu stupa autoričina sposobnost vladanja vlastitom pričom i stavljanja u prvi plan onih likova koje smo davno ostavili iza sebe.
Ova knjiga je znatno nabijenija strašću od prethodne jer sama Anđelika ne gubi svijest o vlastitoj privlačnosti. Čak i onda kada sva u dronjcima mili kroz najozloglašenije četvrti Pariza, brojni muškarci postaju žrtvom njenih zelenih očiju. U srcu ipak ostaje samo Žofrej od Pejraka.
Autorica svjesno u svaki novi tom ubacuje i novo okruženje koje će vas kao ruho Anđelikino uvijek iznova opčiniti. Ovaj roman će mi uvijek važiti za jedan od najdražih o Parizu, tačnije upravo ovaj njegov dio.
Da, o Parizu svi znamo ponešto. Ali koliko ste samo puta poželjeli upoznati grad iz građanske, ovdje čak većinom i dekadentne perspektive. Prisustvovao sam prosjačkim obračunima, otkupljivanjem dojenčadi, otužnoj unutrašnjosti zavučenih pečenjara, dijeljenju pamfleta na trgu Sen Žermen, zabranjenih od strane Njegovog Veličanstva.
Sam dvor i u ovom dijelu igra neizostavnu ulogu. Nikada ne potcjenjujte cvjećarke, kepece i gostioničare, jer svako od njih zna baš ono što bi velikodostojnici voljeli da sakriju čak i od samog kralja.
Lijepa gospođa od Morena oduševit će sve slojeve pariskog društva zahvaljujući svom dućanu Španjolska patuljčica, u kome smjelo prodaje napitak koji čak i kraljica križom ispija – čokoladu.
Da li će poznanstvo sa lijepim i naizgled besosjećajnim markizom od Plesi – Belijera gospođu od Morena stajati teško stečenog bogatstva, ili će drugi susret Anđelike i kralja Luja XIV u Versaju kobno završiti za Anđeliku od Sansea, markizu od anđela?
„Kad čovek želi da ostvari neki cilj, mora da pristane na to da nešto plati i svojom sopstvenom ličnošću.“

Read Ebooks by Anne GolonRead information about the author

Ebook Angélique. Hochzeit wider Willen read Online! Born in Toulon as Simone Changeux in 1921; she published under the pseudonym of Sergeanne Golon or Anne & Serge Golon, and later as Anne Golon.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Angélique. Hochzeit wider Willen
Read EBOOK Angélique. Hochzeit wider Willen by Anne Golon Online free

Download Angélique. Hochzeit wider Willen PDF: anglique-hochzeit-wider-willen.pdf Angélique. Hochzeit wider Willen PDF